top of page
  • Writer's pictureMar Villanueva Clar

'Sis dies corrents' de Neus Ballús

Comentari d'una de les sis pel·lícules nominades a Millor Pel·lícula en Llengua Catalana dels Premis Gaudí 2022
sis dies corrents
Imatge de la pel·lícula "Sis dies corrents" Font: Catalan Films

Encara que la relació entre dos lampistes no sembla la premissa més prometedora, aquesta pel·lícula obre les portes a la quotidianitat més propera. En Moha és un jove que agafen a una empresa de fontaneria i electricitat de Cornellà perquè en Pep, un dels socis, es jubila. El jove té una setmana per demostrar a en Valero, l’amo de l’empresa, que encaixa amb el perfil que necessita.


Al llarg de la pel·lícula, la relació entre en Moha i en Valero és complicada, ja que tenen personalitats molt diferents: un reservat i tímid, l’altre extravertit i especialment tossut. L’eix que mou la pel·lícula és aquesta relació entre ells dos i com, amb molta naturalitat i proximitat conversacional, va evolucionant amb els diferents clients que els contracten. A part, els diàlegs tan orgànics que es desenvolupen entre els personatges són donats a què el repartiment està format per persones normals que es representen a elles mateixes.


La peça està dividida en sis parts, que equivalen als primers sis dies d’en Moha a l’empresa d’en Valero. Durant una setmana seguim aquests personatges que són persones que mai han sigut objecte d'atenció. Des dels inicis del cinema hem deambulat per cases gegants i pisos luxosos, acompanyant als seus inquilins; però mai se’ns expliquen les vides d’aquelles persones que surten al darrere del pla, amagades i insignificants als nostres ulls, com podrien ser les ames de la casa, els jardiners o, en aquest cas, els lampistes.


Són sis dies de vida real i humor que ens porten a reflexionar sobre els prejudicis de conviure o treballar amb algú amb qui som poc afins, però que també ens fan passar una bona estona.


 
Direcció: Neus Ballús (Mollet del Vallès, 1980). És directora de cinema i guionista. D’entre les seves peces més reconegudes trobem La plaga (2013), guanyadora de quatre Premis Gaudí, i El viaje de Marta (2019).

Data d’estrena: 3 de desembre de 2021

De què va? Un jove entra a una petita empresa d’electricitat i ha de lidiar amb el seu nou cap i la gran varietat de clients barcelonins.
17 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page