top of page
  • Writer's pictureIker Mons Campo

Més de 36.000 espectadors van moure el món a Choreoscope 2021

El Festival Internacional de Cinema de Dansa de Barcelona acaba la seva novena edició amb nou rècord de públic, recuperant-se de l'any de pandèmia
Choreoscope Festival
Choreoscope, el Festival Internacional de Cinema de Dansa de Barcelona 2021

Choreoscope, el Festival Internacional de Cinema de Dansa de Barcelona, ha tancat la seva novena edició amb més de 36.000 espectadors. El format híbrid del festival, que es va celebrar presencialment a la Filmoteca de Catalunya i en Cinemes Maldà i virtualment a Filmin, ha permès recuperar les xifres, tan afectades en l'edició passada pel context pandèmic. “Gràcies a tot el públic que ens ha acompanyat en viu en cinemes i en la plataforma digital, per confiar en nosaltres un any més”, agraeix Loránd János, director del certamen. “Ens veiem l'any que ve amb el nostre desè aniversari, en el qual continuarem movent i removent el món!”, afegeix.


Va ser el passat diumenge 10 d'octubre quan va finalitzar aquesta novena edició carregada de contingut, amb un total de 128 pel·lícules projectades que han representat el cinema de dansa de 26 països de tot el món. Choreoscope sempre ha tingut un compromís amb la producció nacional, per això s'han projectat també 20 pel·lícules realitzades a Catalunya i Espanya, amb l'objectiu de visibilitzar i promocionar el talent local. A més d'un networking virtual per a oferir als artistes un entorn de coneixement i d'intercanvi professional.


Palmarés d’enguany

Choreoscope ha lliurat els seus premis al millor cinema de dansa nacional i internacional en una selecció extensa i diversa de llargmetratges i curtmetratges.


El Premi Honorífic de la novena edició de Choreoscope es va dedicar al coreògraf belga Wim Vandekeybus. “Espero que les meves pel·lícules puguin significar alguna cosa en els nostres temps, començant per la producció d'obres i acabant per mostrar aquesta voluntat d'ensenyar la dansa cinematogràficament”, va expressar el coreògraf. “Crec que els coreògrafs poden canviar el cinema i, fins i tot, el cinema pot canviar la manera en què veiem la dansa”.



Elena Goatelli i Angel Esteban, directors del documental fictici Malditos, van recollir, el dia 14 de setembre durant la inauguració, el Premi Retrat d'una Generació per manifestar la precarietat del sector cultural espanyol, concretament, del teatre i la dansa.


Abbiosis de la directora i coreògrafa espanyola Lucía García va aconseguir robar-li el cor als espectadors i va aconseguir imposar-se com la preferida, alçant-se amb el Premi del Público.


El Premi al Millor Curtmetratge Internacional de Dansa va ser per a They Dance With Their Heads del director i coreògraf Thomas Corriveau, per ser una proposta artística innovadora capaç d'unir humor, animació i dansa. Com a esment especial, el jurat va destacar el curtmetratge Before We Collide del director Guy Gooch i del coreògraf Gregor Petrikovic i Erêkauã de Paulo Accioly i Ernane Ferreira.


El Premi Aportació Excepcional al Cinema Dansa va recaure en Romeo I Julieta: Beyond Words, una interpretació del clàssic en ballet amb la participació del The Royal Ballet de Londres i la direcció de Michael Nunn i William Trevitt, coreografiado per Sir Kenneth MacMillan.


I, finalment, el Premi a la Millor seqüència de dansa en una sèrie o llargmetratge va ser per a la sèrie policíaca Giri/Haji, per la seqüència del vuitè episodi de la primera temporada. Liam Steel va enviar un vídeo en agraïment al festival. “Gràcies per donar visibilitat a tots aquests coreògrafs que moltes vegades estan a l’ombra”, va expressar Steel.


El Jurat, en un cop d'ull

El jurat de Choreoscope 2021 ha estat compost per Laida Aldaz Arrieta, creadora, productora i artista multidisciplinar; Andy Wood, camerògraf i creador de pel·lícules de dansa, i Ágota Harmati, ballarina, coreògrafa i directora del festivals de cinema de dansa.


Pel que respecta al jurat del nou guardó, el Premi a la Millor Seqüència de Dansa en una sèrie o llargmetratge, va estar format per Gitta Wigro, programadora independent de cinema de dansa a Londres; David Matamoros, productor de cinema durant més de 20 anys, i Celia Rowlson-Hall, directora i coreògrafa guanyadora del premi Bessie.


Choreoscope mou el món

Choreoscope és el Festival Internacional de Cinema de Dansa de Barcelona i, avui dia, la principal pantalla per a veure la millor dansa internacional des de Catalunya i Espanya. Choreoscope vol moure el món i representar, defensar i promoure, a través de contingut cinematogràfic d'alta qualitat, el moviment i la dansa per al benefici de la societat i animar a uns altres a també fer-lo. És un festival de cinema dedicat no sols als amants de la dansa sinó també als que gaudeixen d'un cinema de qualitat. El cinema no coneix fronteres. La dansa no coneix fronteres. Hi ha un llenguatge comú que els uneix: el llenguatge universal del moviment.


bottom of page