top of page
  • Writer's pictureIker Prados Gegundez

Coneix els festivals cinematogràfics que se celebraran a Catalunya el 2022

Updated: Jan 8, 2022

Una cobertura periodística que ofereix eines de consulta i facilitats a la societat per ajudar a recuperar el sector cinematogràfic català
Catifa vermella
Imatge d'una catifa vermella. Font: Ivan Radic

Les eines que tenim a l'abast per saber els festivals cinematogràfics que es portaran a terme són diverses. Els Pressupostos Generals de la Generalitat pel 2022 han comportat un augment important en la partida cultural. Tot i això, Actua Cultura, un conjunt d'associacions de professionals i empreses de tots els àmbits del sector, reclama des del 2019 que s'ha de destinar fins a un 2% del total al sector cultural. De fet, el govern anuncia que l'objectiu és arribar al final de la legislatura a aquesta xifra.

Però, el sector viu en crisi aguditzada per la pandèmia i s'han buscat alternatives com retransmetre de manera virtual els festivals. Tot i això, molts dels quals es poden visitar de forma presencial tot i les restriccions. D'altra banda, també es pot consultar a diferents pàgines webs els festivals que es podran assistir durant el 2022 a Catalunya. L'Institut Català de les Empreses Culturals ofereix un cercador que permet buscar els festivals de cinema que es duran a terme en l'espai geogràfic que l'usuari desitgi, en el període temporal demandat.

Tanmateix, Catalunya Film Festivals és una associació de festivals i mostres de cinema catalans que defensa i representa el gremi contribuint al creixement i a la projecció de més de 48 festivals i mostres de cinema de Catalunya, segons afirmen en la seva pàgina web. Aquesta associació publica a la seva pàgina web tots els esdeveniments que es realitzaran en aquells festivals que representen.


Per últim, s'ha elaborat un mapa interactiu propi amb els festivals que es desenvoluparan a Catalunya durant el 2022 després de la consulta d'aquestes fonts. En el mapa, es pot observar tant la ubicació, com la durada dels festivals i la informació bàsica sobre aquests.




58 views0 comments
bottom of page